Birgitte Melbye

Certificeret Iyengar® yogalærer Birgitte MelbyeBirgitte Melbye er certificeret IYENGAR® yogalærer. Det vil sige, at hun har taget en grundig yogauddannelse, der varer i alt tre år. Det første år er et obligatorisk årskursus. De to følgende udgør selve uddannelsen.

For at opretholde certificeringen, skal Birgitte Melbye hele tiden videreudvikle og opkvalificere sig. Det betyder, at hun deltager i kurser og workshops med højtuddannede seniorlærere både her i landet og i udlandet. Og at hun selv går til yogaundervisning og desuden træner yoga dagligt hjemme i Højbjerg.

For eksempel har Birgitte Melbye deltaget i yogaworkshops med B. K. S. Iyengars barnebarn Abhijata Sridhar Iyengar, og Dr. Nidmarti Rajlaxmi Sudhirkumar begge fra Iyengar Yoga Instituttet i Puna i Indien,  Jayne Orton, Marion Kilburn og Margaret Rawlinson, som alle kommer fra England,  Gloria Goldberg fra Californien, USA, Joan White fra Philadelphia, USA,  Patricia Walden fra Boston USA, Christian & June Pisano fra Frankrig, Ali Dashti fra Schweiz og Pixie Lillas fra Australien.

Her henter hun inspiration til sin egen udvikling og undervisning. Birgitte Melbye har undervist hos FOF i Holstebro fra 2010 – 2013. Holstebro ungdomsskole foråret 2013. AOF i Aarhus i 2013. Samt fra 2014 – 2015 hos Højbjerg Træning og Grønløkke Aftenskole i Tranbjerg. Og fra 2015 hos Højbjerg Yoga Aftenskole.

I 2013 havde Birgitte Melbye den glæde at blive nomineret til Årets underviser hos FOF af én af sine elever, Hanne. Hun skriver: “Jeg gik hos hende (Birgitte) efterår 12 og forår 13. Bedre instruktion og forklaring har jeg aldrig mødt i mit liv som kursist i mange sammenhænge.”

Birgitte Melbyes vej ind i yogaen
Birgitte Melbye begyndte at gå til IYENGAR® yoga i 2008 og blev så grebet, at hun tog uddannelsen til yogalærer. Den blev hun færdig med i marts 2012.

Anette Lind Dyrbye, som bragte IYENGAR® yogaen til Danmark, stod i spidsen for uddannelsen til IYENGAR® yogalærer, da Birgitte Melbye tog den. Anette døde i 2011, inden uddannelsen var færdig. Og Leela G. Hansen fra Göteborg overtog og førte holdet til eksamen.

Et særligt fokusområde er for Birgitte Melbye er yoga for lænden. Op mod 80 procent af os alle får på et eller andet tidspunkt ondt i lænden. Og så er yoga godt, det er både forebyggende og lindrende.

Mindfulness
Siden 2014 har Birgitte Melbye  været i gang med en uddannelse til mindfulnesslærer  (MBSR-lærer) på Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet. Dansk Center for Mindfulness er tilknyttet Center for Mindfulness ved UMASS.

Birgitte Melbye har en daglig meditationspraksis og deltager jævnligt i meditations-retreats.

Sidst opdateret 2019.05.

Der er lukket for kommentarer.