Om IYENGAR® yoga

IYENGAR® yoga  (Iyengar udtales: ai-jen-gar) er en fysisk udfordrende form for yoga; du kan få både sved på panden og ømme muskler. Men det er også en yogaform, som kan dyrkes af alle i alle aldre uanset form. For i IYENGAR® yoga bliver der brugt et rigt udvalg af forskellige redskaber, som kan hjælpe dig med at udføre stillingerne så korrekt som muligt, så du får et godt udytte af dem.

Detaljer
Du bliver guidet omhyggeligt og detaljeret gennem alle stillingerne, og der er ingen krav om, at du kan yoga, når du begynder. Samtidig betyder det, at du bliver helt opslugt i det du laver, og den stilling du er i gang med, så du ikke kan tænke på andet. Det giver en helt fantastisk dejlig ro i krop og sind.

Styrke og smidighed
Stillingerne, som i yogaen hedder asanas, giver både styrke og smidighed, langsomt vil du opleve, at du kan mere og mere – og du skal nok blive udfordret, der er masser af stillinger, og sværhedsgraden bliver langsomt sat op.

Lige linjer
Noget af det der er karakteristisk for IYENGAR® yoga er, som nævnt, brugen af redskaber, det er den detaljerede måde, du bliver guidet igennem stillingerne på, så de udføres anatomisk korrekt, og så er det alignment – at der bliver lagt vægt på de lige linjer og symmetrien i stillingerne.

IYENGAR® yoga er et yogasystem, som er udviklet af B. K. S Iyengar. I sit system bygger han videre på den årtusindgamle tradition for yoga i Indien.
B.K.S. blev født i Indien den 14. december 1918 og døde i sin hjemby Puna den 20. august 2014, 95 år gammel. B. K. S Iyengar regnes som en af de største yogalærere i verden.

B. K. S. Iyengar på TV

BBC om Iyengars død.

I 1984 blev B. K. S. Iyengar, da han var 66 år, interviewet til BBC, mens han stod på hovedet. Inden interviewet ser man gamle optagelser med Iyengar fra 1966, hvor han som 48-årig  viser forskellige yogastillinger i tre minutter. Se det herlige TV-klip.  Det er en oplevelse!

Film om B. K. S. Iyengar
Se trailer på  22 minutter til en film, som er ved at blive lavet om BKS Iyengar:

Sadhaka: the yoga of BKS Iyengar

Sidst opdateret 2016.07.30 

Der er lukket for kommentarer.