Yoga for lænden

Birgitte Melbye med den rygsøjle som bruges i yoga for lænden.

Birgitte Melbye med rygsøjle

Yoga for lænden er et forløb specielt målrettet dig, som har ondt i lænden, får det indimellem eller har haft det og gerne vil forebygge, at det kommer igen og derfor vil træne ryggen intensivt. Men du har ikke alvorlige problemer.

Du kan gå til yoga for lænden i Højbjerg.  Se mere her.

Akutte smerter
Du lærer blide smertelindrende øvelser, som du kan lave hvis du har akut ondt i lænden, eller mærker at det er på vej. Det er nemme stillinger, som du også kan bruge derhjemme.

Du får trænet og styrket musklerne i både ryggen og maven, for både forsidens og bagsidens muskler er  vigtige, når det gælder om at holde ryggen stærk og smertefri.

Og du får arbejdet lændens muskler godt igennem og skabt mere bevægelighed i de led og muskler, der kan være årsag til at lænden smerter.

Afspænding og stræk
Undervejs lærer du at slappe af og afspænde musklerne. Det er vigtigt at kunne det for at undgå smerter.  Desuden  får du strakt musklerne godt igennem.

Indimellem vil der være små dryp teori, hvor du lærer om ryggens anatomi, om musklerne og rygsøjlen, så du også på denne måde bliver mere kropsbevidst og klar over, hvad der er godt og skidt for din ryg og hvordan, du skal bevæge dig i dagligdagen.

Og så får du udleveret øvelser, så du kan fortsætte træningen derhjemme.

Du er ikke alene
Otte af ti danskere kender til at have ondt i lænden, og ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, så ligger ondt i ryggen i 2012 i top fem over de sygdomme der på virker folks livskvalitet og mobilitet mest. Og der er sket en markant stigning over ti år. I 2010 lå ondt i ryggen helt nede på en 105. plads. Det kom frem i forbindelse med en stor international ryg-konference på Syddansk Universitet i 2012.

***

Eleverne siger

“Mine lændesmerter er aftaget men endnu ikke helt væk, derfor fortsætter jeg med lændeyoga. Og efter jeg er begyndt med yoga, er jeg blevet mere bevidst omkring hele min krop.”
Lisbeth Bjerg, 57 år, Holstebro

“Jeg har fået mere stabilitet, styrke og bevidsthed i kroppen fra top til tå og øget energi, og så sover jeg bedre. Det giver ro i en travl hverdag”
Else Høj Jeppesen, 46 år, Lemvig.

“Jeg kan anbefale kurset til andre. Man får enkle og effektive måder til at holde smerterne stangen på og til at lindre, når de er der.”
Hanne Sønder, 69 år, Holstebro.

“Mine lændesmerter er blevet mindre. Jeg tror det er fordi, jeg er blevet mere opmærksom på min holdning.”
Hanne Marie Hansen, 66 år, Holstebro.

Sidst opdateret 2015.07.01

 

Der er lukket for kommentarer.